Auto advertentie maken

autos-214033_960_720

Een goede advertentie maken voor je auto is essentieel, als je de auto wilt verkopen voor een goede prijs. En hoe maak je nu een goede advertentie? Daar zijn een aantal tips voor te geven:

  • Zorg dat je volledige informatie geeft. Uit het instructieboekje kun je belangrijke informatie weghalen, bijvoorbeeld alle specificaties. Daar moet je gebruik van maken, want die onderscheiden jouw auto van die van anderen.
  • Zorg dat je verkooptekst aanspreekt. Schrijf posititief. Informeer, en geef betrouwbare informatie.
  • Plaatjes zeggen meer dan woorden. Voorzie de advertentie daarom altijd van foto/ video materiaal, waarin je de bijzonderheden van de occasion benadrukt.
  • Vergeet je eigen gegevens niet. Zorg dat je bereikbaar bent, of neem zo snel mogelijk contact op als iemand een bericht inspreekt.
  • Noem een eerlijke verkoopprijs. Die kun je bepalen door te vergelijken met advertenties voor soortgelijke automodellen. Let daarbij op bouwjaar, kilometerstand, onderhoud en eventuele schade. Er is een vuistregel dat je voor schade €150,– aftrekt van de waarde.

Die waarde kun je trouwens ook laten vaststellen op het internet. Er zijn websites waarop je je kenteken in kunt typen, en bouwjaar en kilometerstand, en waarop men dan de waarde van je auto vaststelt. Het kenteken wordt namelijk door de RDW gebruikt voor de registratie van alle belangrijke gegevens van je auto, en geeft dus veel informatie.

Het bedrijf dat die waarde taxeert, wil die auto vaak ook wel kopen voor die prijs. En als het een RDW erkend bedrijf is, kan het je vrijwaringsbewijs ook regelen. Dat is een hele belangrijke tip. Éen die de andere tips overbodig maakt, want dan hoef je geen advertentie meer te zetten.